פאד תאי ביתי

עד שעה

חומרים:

1/3 חבילה אטריות אורז

150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

(מתבלים ברבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור גרוס דק)

1 גזר בינוני – חתוך למקלות דקות

1/3 כרוב לבן – חתוך גס

2 גבעולים בצל ירוק חתוכים לחתיכות באורך של כ- 7 ס”מ

1/4 כוס שמן קנולה

1 כפית שטוחה צ’ילי גרוס

1 כפית מלח

1 ביצה


לרוטב:

2 כפות רוטב סויה

2 כפות סילאן

2 כפות צ’ילי חריף

1/4 כוס מים

להגשה:

100 גרם בוטנים כתושים

1/2 צרור כוסברה טרייה, עלים בלבד

2 לימונים טריים חתוכים לרבעים

1 חבילת נבטים טריים- לא חובה

1 צ’ילי טרי חתוך לפרוסות דקות

אופן הכנה:

  1. במים פושרים משרים כ-45 דקות את האטריות. (אין צורך לבשל במים המים כבר ינפחו לבד את האטריות).
  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  3. מטגנים בשמן את חזה העוף ומניחים בצד.
  4. באותו השמן מכינים חביתה מהביצה ומניחים בצד.
  5. מטגנים את הגזר ומיד אחר כך מוסיפים את הכרוב.
  6. מוסיפים למחבת רבע מכמות הרוטב שהכנו ומערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק.
  7. מוסיפים למחבת את העוף, החביתה וחצי מכמות הרוטב וממשיכים להקפיץ.
  8. מסננים את האטריות ומוסיפים למחבת יחד עם הצ’ילי גרוס ומלח. מקפיצים הכל יחד עוד כ-3 דקות לספיגת הטעמים. (במידה ונהיה דביק במחבת מוסיפים 1/2 כוס מים)
  9. מוזגים את המוקפץ לצלחת ומוסיפים נבטים טריים, בוטנים גרוסים, עלי כוסברה טרייה, צ’ילי טרי ורבע לימון
גודל פונט
ניגודיות