פטריות ממולאות בשר ברוטב עגבניות

שעה

חומרים:

8 פטריות שמפיניון טריות גדולות ללא רגליים מרוקנות ונקיות.

תרסיס שמן זית.

מלח ים מטחנה.

למילוי הפטריות :

1/2 קילו בשר טחון איכותי .

כ- 4 גבעולים של פטרוזיליה עלים בלבד קצוצים.

1/2 כפית אגוז מוסקט.

1/2 כפית מלח.

1 בצל מגורד סחוט מנוזלים.

 

לרוטב:

3 גבעולים של בצל ירוק חתוך לאורכו.

1 כפית גדושה של סוכר.

1 כפית שטוחה של מלח.

1 כפית שטוחה שום גבישי.

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות.

1/2 1 כוס מים רותחים.

אופן הכנה:

6 מנות

תחילה מחממים תנור ל-180 מעלות

אופן הכנה:

  1. על כל פטרייה מרססים  מעט שמן, מתבלים במלח ומניחים על התבנית עם הפתח כלפי מעלה.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-10 דקות.
  3. בינתיים מעסים את הבשר עיסוי טוב שכל הטעמים יתפזרו.
  4. מרוקנים את הפטריות מנוזלים ומניחים בצד להתקררות – במידת הצורך מכניסים שוב לתנור ייבוש נוסף – (הפטריה מגרה נוזלים רבים לכן לפני בישול ברוטב יש לרוקן אותם מהנוזלים כמה שיותר .)
  5. ממלאים כל פטריה בכמות נדיבה של בשר ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:

  1. בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל הירוק, מוסיפים את התבלינים והרסק, 1/2 כוס מים ואת הפטריות.
  2. מוסיפים עוד קצת מים במידת הצורך- צריך לשים לב לכמות  המים היוצאים מהפטרייה ובהתאם לכך להוסיף מים.
  3. מבשלים ללא מכסה כרבע שעה , לקראת הסוף מכניסים לתנור ל-5 דקות השחמה ב-180 מעלות.
  4. נחזיר לאש מוסיפים שערות משני גבעולים של בצל ירוק- רק את החלק הירוק.

בתאבון!

גודל פונט
ניגודיות