פיצה בייטס

חומרים:

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף סוכר
2 ביצים
1/2 1 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח

מצרכים למילוי:

1 צנצנת רוטב עגבניות שרי ובזיליקום
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

 

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף סוכר
2 ביצים
1/2 1 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח

מצרכים למילוי:

1 צנצנת רוטב עגבניות שרי ובזיליקום
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

לזיגוג והגשה:

2 כפות תערובת תיבול לפיצה
1/4 כוס שמן זית
1 גבינת קממבר
2 ענפי טימין טרי

אופן הכנה:

 

  1. בקערת המיקסר שמים את הקמח, שמרים, סוכר, ביצים ושמן זית ולשים עם וו הלישה במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-7 דקות. הבצק צריך להיות רך וגמיש.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים. מתפיחים את הבצק שעה וחצי עד להכפלת הנפח (מומלץ במקום חמים).
  4. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לכדורים במשקל 70 גרם כל כדור.
  5. מרדדים כל כדור על משטח העבודה, מורחים את רוטב העגבניות, מוסיפים כף מוצרלה וסוגרים היטב לכדור פיצה.
  6. במרכז תבנית עם נייר אפייה מניחים רינג או צלחת כדי להשאיר מקום לגבינת הקממבר, ומסביב מניחים את כדורי הפיצה.
  7. מערבבים בקערה שמן זית עם תערובת תיבול לפיצה ומורחים את כל כדורים.
  8. מכסים את הבצק להתפחה נוספת של 20 דקות.
  9. מכניסים את כדורי הפיצה לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בחום עליון תחתון למשך 25-30 דקות ועד שכל כדורי הפיצה זהובים.
  10. את גבינת הקממבר חותכים לאורכה ולרוחבה ומניחים מעליה ענפי טימין ומעט שמן זית. מכניסים לאפייה למשך 15 דקות ומוציאים למרכז המאפה.