פירות יבשים ממולאים בבשר טלה

חומרים:

למילוי:

500 גרם צוואר טלה טחון/בקר טחון

300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

300 גרם משמשים מיובשים

1 בצל גדול קצוץ

1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ

1 גבעול סלרי קצוץ ( רק העלים)

2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות או 3 כפות גדושות פירורי לחם

3 כפות מים

1 כף שמן זית

1 כפית מחוקה ראס אל חנות

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל לבן

1 כפית מחוקה מלח (לפי טעם)

לרוטב:

8 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לרצועות

2 מקלות קינמון

1 כף  סוכר חום כהה

1 כף סילאן טבעי

1 כפית שטוחה כורכום

1/2 כפית פלפל לבן

1 כפית שטוחה מלח

1/3 כוס שמן זית

1/2  כוס מים

אופן הכנה:

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים של המילוי ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  2. חורצים את השזיפים לרוחבם. שימו לב , המשמשים מגיעים חתוכים לכן אין צורך לחרוץ.
  3. ממלאים בעדינות את הפירות היבשים בבשר ומניחים על צלחת בצד.
  4. מחממים שמן בסיר סטאז׳ ומוסיפים את הבצל. מטגנים על להבה גבוהה.
  5. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ 10 דקות.
  6. מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים את הסיר.
  7. מאדים את הבצל עם התבלינים כ 30 דקות (מקפידים לערבב מדי פעם), מוסיפים חצי כוס מים (לא יותר) ומביאים לרתיחה.
  8. מסדרים את הפירות היבשים הממולאים. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.
  9. מעבירים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לשעה נוספת.

מומלץ להגיש לצד קוסקוס.

 

 

 

צילום ומתכון: ענת אלישע

התבלינים במתכון