פיש אנד צ’יפס

עד שעה

חומרים:

(4-6 מנות)

לדג:

פילה דג טרי ללא עור (קוד, מוסר, לברק)

½ כוס קמח מלא (לקימוח הדגים)

1 כפית מלח גס

שמן לטיגון או תרסיס שמן זית

1 ליטר שמן זרעי ענבים או חמניות

לבלילה של הדג:

½ כוס קמח אורז מלא / קמח אורז

½ כוס קמח כוסמין מלא

¼ כוס קמח טפיוקה

½ כפית אבקת אפייה

1/2 1 מי סודה

1 כפית מלח

3 כפות וודקה

1 ביצה בגודל m

לצ’יפס אפוי:

2 בטטות סגולות בינוניות

2 בטטות כתומות  בינוניות

2 תפו״א סגול בגודל בינוני

2 תפו״א לבן

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח ים

אופן הכנה:

הכנת הבלילה:

  1. בעזרת מטרפה מערבבים את החומרים היבשים, ביצה, ואז מי סודה, וודקה ומערבבים היטב לתערובת סמיכה וחלקה, דומה מאוד לבלילה של חביתיות, בלילה נוזלית לא דביקה.

הכנת הצ’יפס:

  1. שוטפים היטב את תפו״א וחותכים למלבנים ארוכים בעובי: 2 ס״מ. מניחים את הצ’יפס בתוך קערה וממלאים במים קרים. מסננים את הצ’יפס מהמים, ומייבשים על מגבת מטבח.
  2. מחממים תנור ל-230 מעלות.
  3. מערבבים את הצ’יפס עם 3 כפות שמן זית וכפית מלח ים.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהצ’יפס מקבל גוון זהוב ומעט שרוף בקצוות. (באמצע האפייה אנו פותחים את דלת התנור ומערבבים את הצ’יפס, כדי שהאפייה תהיה אחידה).

הכנת הדג:

  1. חותכים את הדגים לחתיכות ברוחב 2-3 ס״מ, בוזקים מלח גס על דגים, משרים 10 דקות, שוטפים ומייבשים בעזרת נייר מגבת. מקמחים במעט קמח את חתיכות הדג.

הכנת פיש אנד צ’יפס בתנור:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. משמנים נייר אפייה בשמן זית. טובלים את נתחי הדג בבלילה, מנערים טיפה (כדי שהבלילה לא תתפשט) ומניחים על הנייר המשומן.

מרססים בשמן זית את הדג ומכניסים לתנור, אופים כ-12-15 דקות לקבלת גוון זהוב.

הכנת פיש אנד צ’יפס במחבת:

  1. מחממים סיר נמוך ורחב עם חצי שמן, כשהשמן חם, טובלים את נתחי הדג בבלילה ומניחים בשמן החם, לא יותר מ4-5 חתיכות. מטגנים בערך 1-2 דקות בכל צד, לקבלת מעטה פריך ושחום.

 

הטיפ של מימון!

הבדלים בין אפייה לטיגון:

בטיגון הבלילה יוצאת יותר קריספית וסופגת יותר שמן לעומת האפייה בתנור.

בתנור משתמשים בפחות שמן ואין את ריח הטיגון.