(4-6 מנות)
לדג:
פילה דג טרי ללא עור (קוד, מוסר, לברק)
½ כוס קמח מלא (לקימוח הדגים)
1 כפית מלח גס
שמן לטיגון או תרסיס שמן זית
1 ליטר שמן זרעי ענבים או חמניות
לבלילה של הדג:
½ כוס קמח אורז מלא / קמח אורז
½ כוס קמח כוסמין מלא
¼ כוס קמח טפיוקה
½ כפית אבקת אפייה
1/2 1 מי סודה
1 כפית מלח
3 כפות וודקה
1 ביצה בגודל m
לצ’יפס אפוי:
2 בטטות סגולות בינוניות
2 בטטות כתומות בינוניות
2 תפו״א סגול בגודל בינוני
2 תפו״א לבן
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח ים
הכנת הבלילה:
הכנת הצ’יפס:
הכנת הדג:
הכנת פיש אנד צ’יפס בתנור:
מרססים בשמן זית את הדג ומכניסים לתנור, אופים כ-12-15 דקות לקבלת גוון זהוב.
הכנת פיש אנד צ’יפס במחבת:
הטיפ של מימון!
הבדלים בין אפייה לטיגון:
בטיגון הבלילה יוצאת יותר קריספית וסופגת יותר שמן לעומת האפייה בתנור.
בתנור משתמשים בפחות שמן ואין את ריח הטיגון.