פלאפל עדשים

עד שעה

חומרים:

( 4-6 מנות)

לפלאפל:

1 כוס עדשים חומות / ירוקות מושרות 6-8 שעות

1/2 צרור פטרוזיליה

בצל בינוני

קישוא קטן

2 שיני שום

½ כפית זרעי כוסברה

½ כפית זרעי כמון

כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות פירורי לחם מלא / כוסמין

כף שמן זית

להגשה:

מיני פיתות כוסמין מלא או חיטה מלאה

עגבניות שרי

מלפפונים ירוקים

טחינה

אופן הכנה:

  1. מסננים את העדשים מהמים.
  2. במעבד מזון מניחים את כל המרכיבים: עדשים, בצל, שום ופטרוזיליה ומעבדים בפולסים לקבלת תערובת אחידה במרקם גרגירי.
  3. מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, זרעי כמון וכוסברה, שמן זית ואבקת אפייה.
  4. מניחים את התערובת למנוחה במקרר למשך 30 דקות.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. משמנים נייר אפייה בשמן זית ובעזרת ידיים רטובות, צרים כדורים קטנים בגודל פינג פונג, מניחים על נייר האפייה במרווחים שווים כ-2 ס״מ רווח.
  7. מרססים במעט שמן זית ומכניסים לתנור לאפייה כ-12-15 דקות, עד שהכדורים מזהיבים ומקבלים מעטה קריספי.
    מגישים עם פיתות קטנות, טחינה וירקות חתוכים.

גודל פונט
ניגודיות