פסטה ברוטב לימון ופרמז׳ן

חומרים:

250 גרם פסטה לבחירתכם (חצי חבילה)

50 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

3 שיני שום מגורדות דק

1 כפית צ׳ילי גרוס

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית מחוקה מלח הימלאיה דק ( ניתן לשנות את הכמות לפי טעם אישי)

1 לימון שלם סחוט

50 גרם פרמז׳ן מגוררת

1/2 כוס מי בישול הפסטה

גבינת פטה

תערובת לציפוי ותיבול מאפים מלוחים של תבליני מימון בקרוב בשם חדש- הכל על הבייגל

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים סיר ומניחים חמאה ושמן זית.
  3. מוסיפים שיני שום מגורדות ומטגנים מעט.
  4. מוסיפים צ׳ילי גרוס מלח ופלפל.
  5. מטגנים עוד חצי דקה וסוחטים את הלימון.
  6. מביאים לרתיחה ומוסיפים את מי בישול הפסטה ואת הפרמז׳ן.
  7. מוסיפים לסיר את הפסטה ומערבבים היטב.
  8. מפוררים גבינת פטה ומתבלים בנדיבות בתערובת לציפוי מאפים מלוחים.

בתאבון

 

*מתכון צילום ועריכה ע”י ענת אלישע