פסטה ברילה, זוקיני, תרד ופירורי לחם

כ- 30 דקות

חומרים:

1 חבילת עלי תרד טריים.

1 כרישה קצוצה.

1 זוקיני ירוק גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות.

2 שיני שום פרוסות.

1/4 כוס שמן זית איכותי.

פלפל 4 עונות.

1 כפית אגוז מוסקט.

 

לפירורי לחם:

1 כוס פירורי לחם זהובים.

תרסיס שמן זית.

1 כפית פטרוזיליה יבשה.

1/2 כפית אורגנו יבש.

קורט אבקת שום גבישי.

אופן הכנה:

4 מנות

אופן הכנה:

  1. במחבת גדולה עבה ורחבה מוסיפים שמן זית, מטגנים את הכרישה עד להזהבה.
  2. בינתיים, מניחים סיר עם מים חמים על אש נמוכה.

     

  3. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  4. בתבנית עם נייר אפיה מפזרים  את פירורי הלחם כשמעליהם מתיזים שמן ומתבלים. מכניסים לתנור ל-4 דקות.
  5. מוסיפים אל הכרישה את הזוקיני התרד והתבלינים.
  6. מוסיפים את השום ומעט מהמים הרותחים של הפסטה.
  7. מסננים ושוטפים את הפסטה.
  8. מוסיפים את הפסטה תוך כדי הקפצה אל הרוטב.
  9. מוזגים לצלחת את הפסטה ומפוררים מעל כל צלחת כמות נדיבה של פירורי לחם שתבלנו

בתאבון!