פשטידת כרובית

עד שעה

חומרים:

3 תפוחי אדמה בינוניים שווים בגודלם וקלופים

1 בצל בגודל בינוני קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

2-3 גבעולים בצל ירוק

1 כרובית בגודל בינוני

7 ביצים

1 כפית כורכום

1 כפית פטרוזיליה יבשה

אופן הכנה:

  1. מבשלים את התפוח אדמה. מועכים עד לקבלת פירה גס ומניחים בצד להתקררות.
  2. מטגנים את הבצל עד להשחמה. לשים לב שלא שורפים אותו.
  3. מפרידים את הכרובית מהתפרחת ומשרים בקערה עם מים פושרים כ-15 דקןת.
  4. בקערה מערבבים את הביצים, פטרוזיליה, בצל ירוק, כורכום ופטרוזיליה יבשה.
  5. מוסיפים אל הבלילה את הכרובית, הפירה והבצל שטיגנו.
  6. משמנים היטב סיר שניתן להכניס לתנור. מוסיפים את הבלילה ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מכניסים את הסיר לתנור למשך כ-20 דקות.
  9. מכינים צלחת רחבה. מפרידים בעזרת סכין את דפנות הפשטידה מהסיק והופכים על גבי הצלחת.

הטיפ של מימון:

ניתן להגיש לצד שמנת חמוצה עם קצח ושמן זית.

גודל פונט
ניגודיות