פשטידת תירס עם קראסט

חומרים:

2 קופסאות תירס משימורים (גדולות, 670 גרם לאחר סינון)

3 ביצים L

3 כפות קמח תופח

1 מיכל שמנת מתוקה/לבישול

(אחוזי שומן לבחירה)

1 גביע קוטג׳

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת

(אחוזי שומן לבחירה)

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת/קצ׳קבל/גבינה קשה אחרת

1 כוס פירורי לחם קריספ

מלח ופלפל (לפי טעם)

למריחת התבנית:

כף חמאה רכה

לקראסט:

1/2 כוס פירורי לחם קריספ

50 גרם גבינת מוצרלה/אחרת מגורדת

אופן הכנה:

  1. מסננים היטב את גרגירי התירס ומניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל 170 מעלות חום סטטי.
  3. מורחים את התבנית בחמאה רכה.
  4. מוסיפים לתבנית כוס פירורי לחם ומנערים את התבנית כך שיצפו את התחתית והדפנות.
  5. מניחים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, קמח מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את הגבינות והתירס ומערבבים עד איחוד.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  8. בקערית מערבבים פירורי לחם וגבינה מגורדת.
  9. מפזרים שכבה אחידה מעל הבלילה.
  10. אופים עד הזהבה עמוקה.
  11. מגישים לצד סלט רענן.

 

 

צילום ומתכון: ענת אלישע