ל 6-8 מנות
1.5–2 ק”ג כתף בקר (מס׳ 5) חתיכה שלמה
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים – קצוצים גס
3 גזרים – קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
3 שיני שום כתושות
2 גבעולי סלרי חתוכים
2 כפות רסק עגבניות
1 בקבוק יין אדום יבש (750 מ”ל)
2 כוסות מים חמים
2 יח׳ עלי דפנה
2 כפות סילאן 100% טבעי
1 כפית תערובת עשבי תיבול ים תיכוני
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס דק
1כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי )
1/3 כוס שמן זית/אחר
1.מחממים סיר סוטאז׳ עם מחצית מכמות השמן וצורבים את נתח הבשר מכל הצדדים עד השחמה יפה. מוציאים ומניחים בצד.
2.לאותו הסיר, מוסיפים את יתרת השמן ומטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים גזר, סלרי ושום. מתבלים בכל התבלינים שרשומים למעלה.
3.מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד דקה.
4.מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים יין אדום ומביאים לרתיחה 10 דק׳ (כדי שהאלכוהול יתאדה).
5.מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
6.מכסים ומבשלים:
7.בודקים מדי פעם ומוסיפים נוזלים אם צריך.
8.כשהבשר רך ונימוח מוציאים, מצננים ופורסים.
9.מבשלים במקביל את הרוטב עד המרקם הסמיך הרצוי.
10.מחזירים את פרוסות הבשר ומבשלים עוד כ-10 דקות.