קוסקוס

חומרים:

מצרכים למרק האדום:

3 גזרים
3 קישואים
4 תפוחי אדמה
2 חתיכות דלעת קטנות
1/4 כרוב
2 בצלים
סלרי
100-200 גרם חומוס מבושל או שעבר השרייה ארוכה
100-200 גרם שעועית מבושלת או שעברה השרייה ארוכה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
1 קופסת רסק קטנה
1 כף פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף מלח הימלאיה דק
1/2 כף פלפל שחור טחון
1 כפית בהרט
1 כפית כורכום
מים

מצרכים לקוסקוס:

1/2 קילו סולת
1 כפית מלח
3 כפות שמן
3 כוסות מים

אופן הכנה:

 

 למרק:

  1. מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות. ואת הבצל חותכים גס.
  2. בסיר גדול מחממים מעט שמן, מוסיפים בצל. וניתנים לו כמה דקות של טיגון.
  3. לאחר מכן מוסיפים את כל הירקות ומערבבים אותם מעט עם הבצל.
  4. מוסיפים את הירוקים: כוסברה פטרוזיליה וסלרי שחתכנו גס.
  5. מוסיפים את התבלינים, רסק ומים שיכסו את הירקות ויעברו אותם ב-2 ס”מ.
  6. מביאים לרתיחה את כל הירקות ומנמיכים את האש.
  7. מוסיפים את הקטניות, חומוס ושעועית לסיר המרק,
  8. סוגרים את הסיר ונותנים למרק להתבשל לפחות שעה.

לקוסקוס:

1. בקערה שמים חצי קילו סולת עם 3 כפות שמן, כפית מלח וכוס מים.
2.מכסים את התערובת ומכניסים למיקרו ל-3 דקות
3.מפוררים את התערובת במזלג ומוסיפים עוד כוס מים, מכניסים לעוד 3 דקות למיקרו וחוזרים על הפעולה פעם נוספת סך הכל 3 כוסות מים (שלוש פעמים).
4.מוציאים את הקוסקוס מהמיקרו ומעבירים אותו במסננת לקוסקוס או במעבד מזון עד לקבלת המרקם הרצוי.