קיפוד חציל עם טחינה וסלט עגבניות

עד שעה

חומרים:

לחצילים:

2 חצילים יפים וקלים

שמן זית לטיגון

מעט מלח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כפית אבקת שום

מעט פלפל 4 עונות מטחנה

1/3 כפית צ’ילי גרוס

מיץ מלימון שלם

1/2 כפית מלח

מים קרים לפי הסמיכות שאוהבים

לסלט עגבניות:

2-3 עגבניות אדומות ומוצקות

1 בצל סגול קטן, קלוף

1/2 פלפל צ’ילי ירוק

2 שיני שום, קלופות

5-6 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כפית מלח

1/4 צרור עלי כוסברה

להגשה:

מעט תבלין סומק

אופן הכנה:

1. חוצים את החצילים לחצי, לאורכם, ויוצרים חיתוך של קוביות בתוך פנים החציל. ממליחים מעט ומניחים על נייר סופג שהצד החתוך כלפי מטה.

2.  בינתיים מחממים שמן זית בגובה 1 ס”מ במחבת רחבה או בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) ומטגנים את החצילים כשהצד החתוך כלפי מטה. מטגנים במשך 8 דקות ואז סוגרים את המכסה ומטגנים עוד כמה דקות עד שגם החלק העליון רך והחלק התחתון זהוב לגמרי.

3. בינתיים מערבבים את מצרכי הטחינה עד למרקם שאוהבים. אם הטחינה סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד מים ואם היא דלילה מוסיפים עוד טחינה.

4. קוצצים את הבצל והפלפל החריף לקוביות קטנות מאוד ופורסים את השום לפרוסות דקות. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ואת הכוסברה קוצצים גס.

5. מערבבים את כל מצרכי הסלט.

 הרכבת המנה:
מניחים טחינה על צלחת ומעליה מניחים חצי חציל מטוגן, סלט עגבניות ומעט סומק. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה דק ומגישים כשהחציל עוד חם.

הערות ושדרוגים

– אם לא אוהבים חריף אפשר לוותר על הצ’ילי בטחינה ובסלט.

– במקום טחינה אפשר להגיש עם לאבנה ומעליו מעט סומק ושמן זית.

– במקום סלט עגבניות אפשר לשים מעל מעט רוטב פסטו.

– רוצים לאפות? מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומברישים בנדיבות בשמן זית. מניחים את חצאי החצילים עם החריצים כשהצד החתוך כלפי מטה על התבנית ומברישים מעל בשמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחלק התחתון זהוב.