20 יחידות
1 כוס קינואה
300 גרם עוף או פרגית טחונים גס
1 גזר קטן מגורר
1 קישוא קטן מגורר
1 בצל בינוני קצוץ
3 כפות שמן זית
1 עגבנייה מגוררת
1 פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח ים מטחנה
½ פלפל שחור גרוס דק
1/2 כוס פירורי לחם מלא / 3 כפות קמח עדשים כתומות
1 כפית אבקת אפייה
1.מרתיחים סיר מלא מים, זורקים פנימה את הקינואה, מבשלים את הקינואה 8-10 דקות,
מסננים ומניחים בצד לקירור.
2.מחממים מחבת עם שמן זית, מזהיבים את הבצל על להבה בינונית.
3.מערבבים בקערה: עוף טחון, קינואה, בצל מטוגן, קישוא מגורר, עגבניה מגוררת, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור גרוס דק פירורי לחם/ 3 כפות קמח עדשים כתומות ואבקת אפייה.
4.מניחים את הקערה במקרר ל-20 דקות.
5.מחממים תנור ל-220 מעלות.
6.משמנים נייר אפייה במעט שמן זית.
7.מוצאים את הקערה מהמקרר ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפייה ומועכים מעט בעזרת כף יד.
8.מכניסים לתנור ל- 10-12 דקות עד להשחמה.