קציצות אפויות עם עוף, קינואה וירקות

חומרים:

20 יחידות

1 כוס קינואה

300 גרם עוף או פרגית טחונים גס

1 גזר קטן מגורר

1 קישוא קטן מגורר

1 בצל בינוני קצוץ

3 כפות שמן זית

1 עגבנייה מגוררת

1 פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח ים מטחנה

½ פלפל שחור גרוס דק

1/2 כוס פירורי לחם מלא / 3 כפות קמח עדשים כתומות

1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:

1.מרתיחים סיר מלא מים, זורקים פנימה את הקינואה, מבשלים את הקינואה 8-10 דקות,
מסננים ומניחים בצד לקירור.
2.מחממים מחבת עם שמן זית, מזהיבים את הבצל על להבה בינונית.
3.מערבבים בקערה: עוף טחון, קינואה, בצל מטוגן, קישוא מגורר, עגבניה מגוררת, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור גרוס דק פירורי לחם/ 3 כפות קמח עדשים כתומות ואבקת אפייה.
4.מניחים את הקערה במקרר ל-20 דקות.
5.מחממים תנור ל-220 מעלות.
6.משמנים נייר אפייה במעט שמן זית.
7.מוצאים את הקערה מהמקרר ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפייה ומועכים מעט בעזרת כף יד.
8.מכניסים לתנור ל- 10-12 דקות עד להשחמה.