קציצות דגים במעטפת בצק עלים

חומרים:

המרכיבים לקציצות עבור 12 מנות:
350 גרם דג טחון (אמנון/בורי/סלמון/נסיכת הנילוס וכו׳)
1 בצל קטן
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום מגורדת דק
1/2 כפית גרידת לימון
2 כפות גדושות פירורי לחם קריספ זהוב
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
1 כפית שטוחה של מלח (לפי טעם)
1 כף שמן זית

לרוטב:

1 כוס רוטב עגבניות שרי קלאסי
1/4 צרור כוסברה קצוץ
1 שן שום מגורדת דק
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

בנוסף

1 בצק עלים פילאס מופשר לפי הוראות יצרן.
נייר אפייה חתוך לריבועים
תבנית שקעים למאפינס
1 ביצה טרופה להברשה
מעט שומשום

אופן הכנה:

 

  1. מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב.
  2. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  4. מניחים את הבצק מעל משטח מקומח ומקמחים גם מעליו (ממש מעט)
  5. חותכים לריבועים בגודל מותאם לתבנית שלכם.
  6. מניחים ריבוע בצק מעל ריבוע נייר אפייה ומסדרים בתוך השקעים של התבנית.
  7. מניחים כפית רוטב מעל הבצק.
  8. יוצרים קציצות ומניחים אותן מעל הרוטב.
  9. מוסיפים מעט רוטב מעל הקציצות .
  10. מברישים את שולי הבצק בביצה ומפזרים מעט שומשום.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה עמוקה של השוליים.
  12. מגישים לצד טחינה וכוסברה קצוצה.