קציצות דג אמנון וחומוס פיקנטי

עד 30 דקות

חומרים:

לקציצות:

  • 4 פילה אמנון ללא עור טחון במעבד מזון
  • 8 גבעולים נאים של כוסברה ללא גבעולים קצוץ דק
  • 8 גבעולים נאים של פטרוזיליה ללא גבעולים קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כוס פירורי לחם תבליני מימון
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כפית תבלין לדג תבליני מימון
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • קמצוץ סומק – לא חובה
  • 1/4 כפית  פפריקה הונגרית חריפה

לרוטב:

  • 1 שקית חומוס מבושל של סנפרוסט
  • 1 פלפל חריף ירוק חתוך לרצועות רחבות וארוכות
  • 1 עגבנייה קלופה קצוצה דק
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית סוכר שטוחה
  • 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
  • כוסברה – 6 גבעולים רק העלים ועוד 4 שלמים גבעולים לקישוט
  • 4 פלפל שטה מתוק יבש תבליני מימון
  • 1 פלפל שושקה חתוך לחצאי עגולים רחבים
  • 1 כף פפריקה הונגרית מתוקה
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית חריפה
  • 300 מ”ל מים רותחים

אופן הכנה:

1. בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות. מכדררים את התערובת לקציצות בגודל בינוני. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-7 דקות.
2. בסיר רחב ונמוך שמים כרבע כוס שמן.
3. מטגנים את החומוס עם פלפל שושקה ומוסיפים תוך כדי ערבוב פלפל חריף, שום, כוסברה ורסק. (לפי הסדר בו הדברים כתובים).
4. מוסיפים את המים הרותחים ומסדרים את הקציצות בתוך הסיר בעודו מבעבע על אש בינונית.
5. מסובבים את הסיר בתנועה מעגלית שהרוטב יכסה את כל הקציצות, במידה ואין מספיק רוטב מוסיפים עוד קצת מים רותחים (בהדרגתיות להתחיל מחצי כוס ואם יש צורך מוסיפים עוד).
6. מבשלים עם מכסה סגור למחצה כ-15 דקות.

*לפני ההגשה מפזרים כוסברה טרייה.