קציצות עוף וכרשה

עד שעה

חומרים:

  • 500 גרם עוף טחון, טרי
  • 5 כרשות, החלק הלבן ומעט מהירוק
  • 6 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות מים רותחים
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כפית אגוז מוסקט
  • כף פטרוזיליה יבשה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס קמח מצה (בפסח) או פירורי לחם (בשאר הימים)

אופן הכנה:

1. חותכים את הכרשות לחצי ומנקים היטב במים זורמים. חותכים את חצאי הכרשה ואת הבצל הירוק לטבעות.

2. במחבת עם שמן זית מטגנים את הכרשה, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים וממשיכים לטגן עד שהכרשה רכה לגמרי. חשוב לשמור על אש נמוכה כי לכרשה יש נטייה להזהיב מהר מאוד.

3. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופטרוזיליה. 2 דקות לפני סוף הטיגון מוסיפים את הבצל הירוק לטיגון עם הכרשה.

4. מצננים היטב את הכרשה והבצל הירוק.

5. בקערה גדולה מניחים עוף טחון, ביצים, פירורי לחם או קמח מצה ואת הכרשה המטוגנת עם הבצל הירוק.

6. מערבבים היטב עם הידיים עד ליצירת תערובת הומוגנית. מעבירים למקרר לחצי שעה.

7. מחבבים שמן צמחי במחבת ויוצרים קציצות עם ידיים רטובות. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה.