קציצות קינואה בטטה

עד שעה

חומרים:

12-15 קציצות

1/2 1 כוס בטטה חתוכה לקוביות 1 ס״מ

1/2 כוס קינואה

צרור מנגולד

1 בצל סגול קצוץ

כפית מלח

½ כפית פלפל שחור מטחנה

2 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן זית

1 כפית תבלין אורגנו

כף פשתן טחון מושרה ב1/4 כוס מים / כף צי׳ה

½ כפית סודה לשתייה

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הבטטה במים רותחים עד שמתרככת.
  2. מבשלים קינואה בסיר כמו פסטה: מביאים לרתיחה סיר מלא במים, מכניסים את הקינואה ומבשלים 8-10 דקות, מסננים את הקינואה מהמים.
  3. שוטפים היטב את המנגולד, קוצצים דק את החלק הלבן והעלים, מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ, מטגנים קלות עד שמזהיב, מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים ומערבבים, מטגנים עד ריכוך, בערך 8 דקות, מוסיפים שום קצוץ.
  4. מערבבים את כל המרכיבים יחד ויוצרים קציצות עגולות ופחוסות.

אפייה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. אופים את הקציצות 15-20 דקות עד שמזהיבות.