רטטוי עם בשר טחון ברוטב עגבניות

עד שעה

חומרים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • 3/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1/2 כפית צ’ילי גרוס
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 עגבנייה
  • 1 קופסה קטנה (2 כפות גדושות) רסק עגבניות

לירקות:

  • 1-2 זוקיני או קישואים – אפשר לשלב
  • 1 חציל עם הקליפה
  • 2 בצלים לבנים, קלופים
  • 2-3 עגבניות אדומות וקשות
  • 1 ראש שום
  • 2-3 ענפי רוזמרין
  • 1/2 כפית טימין יבש
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. חותכים עגבנייה אחת לקוביות.
3. בסיר רחב מחממים שמן זית וצורבים את הבשר עד שהוא משנה לגמרי את הצבע שלו.
4. מוסיפים את קוביות העגבנייה, רסק עגבניות ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. מבשלים במשך 15 דקות.
5. בינתיים חותכים את הזוקיני, החציל, הבצלים והעגבניות לפרוסות.
6. חותכים את ראש השום לחצי.
7. הרכבה – מניחים את תבשיל הבשר בתחתית התבנית.
8. מסדרים מעל, בצורת רעפים חופפים, את הירקות ומניחים באמצע את ראש השום החתוך.
9. מזלפים על השום והירקות שמן זית ומפזרים טימיו ורוזמרין.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהירקות מתרככים (הבשר למטה כבר מבושל בכל מקרה) ומגישים.

* מומלץ להמתין רבע שעה לפני ההגשה אחרי האפייה כדי שהנוזלים מעל הבשר, אלה שהגיעו מהבשר ומהירקות, ירדו למאה ויהפכו את הבשר לעוד יותר עסיסי.
* אם תמצאו זוקיני צהוב הוא ממש נהדר כאן ויוסיף עוד צבע
*מומלץ לשים בתבנית עגול או אובלית בגודל 25 ס”מ – עדיף פיירקס כדי שיראו את השכבות