רטטוי של ענת אלישע

חומרים:

המרכיבים לתבנית/סיר חרס בקוטר 28:
2 יח׳ בטטה כתומה קטנות וקלופות
2 יח׳ בטטה לבנה קטנות וקלופות
2 יח׳ קישואים עבים ושטופים בקליפתם.
4 יח׳ חצילונים/חציל גדול צר וארוך
3 יח׳ תפוחי אדמה קטנה וקלופים
4 עגבניות קשות במיוחד שטופות (ממליצה על זן תמר)
3-4 בצלים סגולים קטנים

לרוטב:
1 צנצנת רוטב עגבניות שרי בזיליקום
3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל לבן/שחור תבליני מימון

לירקות:
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 צרור עלי בזיליקום קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
מעט מלח

אופן הכנה:

  1. בעזרת מנדולינה פורסים את הירקות לעובי דק ואחיד ולאחר מכן מסדרים במגש ומניחים בצד.
  2. לתבנית/לסיר יוצקים את צנצנת רוטב עגבניות השרי והבזיליקום ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים היטב.
  3. מסדרים את הירקות הפרוסים למניפות ומניחים בצפיפות בסיר עם הרוטב וממשיכים עד שנגמר המקום.
  4. מערבבים פטרוזיליה, בזיליקום, שמן זית ומלח ומברישים את הירקות בנדיבות.
  5. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות.
  6. אופים כשעה ומסירים את המכסה.
  7. צולים עוד כ-10 דקות ומוציאים מהתנור.
  8. מברישים את הירקות שוב ברוטב הבזיליקום ומגישים לשולחן.