שווארמה פרגית בעלי חסה
עד שעה
חומרים:
(4-6 מנות)
לתערובת תיבול לפרגיות:
8 פרגיות טריות נקיות
2 כפיות זרעי כוסברה
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית זרעי כמון
1 כפית מלח ים אטלנטי
קמצוץ קינמון
לחסה:
2 ראשי חסה אייסברג
4 כפות שמן זית
2 כוסות עגבניות שרי
הצעת הגשה:
עגבניות שרי חתוכות
טחינה
עמבה
אופן הכנה:
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מערבבים את הפרגיות עם התבלינים ומניחים במקרר מכוסה לפחות שעה. עדיף להכין כמה שעות לפני כדי שהטעמים ייספגו.
- מחממים מחבת ברזל כבדה, צורבים את הפרגיות 2-3 דקות מכל צד ומניחים בצד. מעבירים לתנור שחומם מראש ואופים 5 דקות.
- בעזרת סכין שף, פורסים את הפרגיות לפרוסות דקות
הגשה:
- מפרידים עלי אייסברג ויוצרים בעזרת שני עלים מעין מפיתה.
- ממלאים בשווארמה, עגבניות שרי, טחינה, סחוג ועמבה, מקשטים בעלי פטרוזיליה.
אהבת? שתף/י עם החברים והמשפחה