שווארמה דגים על מסבחה של גרגרי חומוס וטחינה

עד 30 דקות

חומרים:

  • 500 פילה מוסר ים
  • 1 כף תבלין שווארמה
  • ממרח חמאה בתוספת שמן זית
  • 1 קופסת חומוס משומר (כולל הנוזל)
  • פלפל חריף קצוץ
  • עגבנייה קצוצה
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה
  • מעט שמן זית
  • מלח גס

לטחינה:

  • כוס טחינה
  • מי קרח
  • שום כתוש
  • לימון
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

1. מחממים את גרגרי החומוס כולל הנוזלים ומוסיפים פטרוזיליה. מבשלים במשך 5 דקות.
2. פורסים את הדג לנתחים ומתבלים בתבלין השווארמה.
3. במחבת כבדה מניחים את ממרח החמאה וצולים את הדג.
4. מכינים טחינה נוזלית יחסית.
5. על צלחת הגשה מניחים מעט גרגרי חומוס, את הדגים הצלויים ויוצקים טחינה. מפזרים פלפלים חריפים, עגבניות ושמן זית ומגישים.