1. בסיר שטוח גדול ורחב שניתן להכניס לתנור שמים שמן זית ומטגנים את העוף עד שנהיה שחום מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצלחת שהכנו מראש.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט.
3. מוסיפים את כל הירקות מלבד העגבנייה ומטגנים הכול יחד עד שהירקות שזופים מעט, מוסיפים את העגבנייה ומערבבים.
4. מחזירים אל הסיר את העוף בצורה אחידה ומרווחת.
5. בקערה גדולה מערבבים יחד את תבלינים, המים והרסק. מוסיפים אל הסיר ומביאים לרתיחה כ-3-4 דקות ומנמיכים את האש.
6. מבשלים על אש נמוכה עד כמעט ריכוך מלא של הירקות (כ-25-30 דקות) עד שהמזלג נכנס לירק בקלות, אך לא יתרה.
7. מוסיפים את האורז בצורה שווה בחלקים הריקים בסיר (יש לשים לב שהאורז מוכנס אל תוך המים ולא על הירוקת או העוף), מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות בלי להרים את המכסה.
8. מכבים את האש, אחרי חמש דקות מרססים על העוף והירק תרסיס שמן זית ומורחים בעזרת מברשת מעט סילאן.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-5 דקות. מקשטים בעלים ומגישים.