תבשיל עוף בסיר אחד

מעל שעה

חומרים:

  • 2 ירכיים
  • 2 שוקיים
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית גריל עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל ארבע עונות
  • 1/2 כף סילאן טבעי
  • 1 בצל גדול סגול חתוך לרבעים
  • 1 גזר גדול פרוסות עבות יחסית
  • 1 תפו”א חתוך לקוביות גדולות
  • 1 עגבנייה מקולפת גדולה חתוכה לקוביות
  • 1 בטטה קטנה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • עלים בודדים של כוסברה נענע או פטרוזיליה לקישוט
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס אורז פרסי שטוף מעורבב עם כפית שמן קנולה
  • תרסיס שמן קנולה

אופן הכנה:

1. בסיר שטוח גדול ורחב שניתן להכניס לתנור שמים שמן זית ומטגנים  את העוף עד שנהיה שחום מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצלחת שהכנו מראש.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט.
3. מוסיפים את כל הירקות מלבד העגבנייה ומטגנים הכול יחד עד שהירקות שזופים מעט, מוסיפים את העגבנייה ומערבבים.
4. מחזירים אל הסיר את העוף בצורה אחידה ומרווחת.
5. בקערה גדולה מערבבים יחד את תבלינים, המים והרסק. מוסיפים אל הסיר ומביאים לרתיחה כ-3-4 דקות ומנמיכים את האש.
6. מבשלים על אש נמוכה עד כמעט ריכוך מלא של הירקות (כ-25-30 דקות) עד שהמזלג נכנס לירק בקלות, אך לא יתרה.
7. מוסיפים את האורז בצורה שווה בחלקים הריקים בסיר (יש לשים לב שהאורז מוכנס אל תוך המים ולא על הירוקת או העוף), מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות בלי להרים את המכסה.
8. מכבים את האש, אחרי חמש דקות מרססים על העוף והירק תרסיס שמן זית ומורחים בעזרת מברשת מעט סילאן.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-5 דקות. מקשטים בעלים ומגישים.