תפוחי אדמה הודים

עד שעה

חומרים:

  • 1 כף גרגירי כוסברה קצוצים דק
  • 1  כף גרגירי כמון שלמים
  • 1  כף גרגירי חרדל
  • 6  תרמילי הל כתושים
  • 5 תפוחי אדמה קלופים
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • ½ כוס שמן
  • 1  פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
  • 3  שיני שום קצוצות
  • קוביית ג’ינג’ר
  • 1  בצל אדום קצוץ
  • 1  כוס כוסברה קצוצה
  • 1  כף כורכום
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

לבלילה:

  • 2  כוסות קמח חומוס
  • 2  ביצים
  • 1  כף כורכום
  • 2  כפות שמן
  • מלח, פלפל
  • מים

לצ’אטני כוסברה:

  • צרור כוסברה
  • בצל
  • שיני שום
  • פלפל ירוק חריף
  • קוביית ג’ינג’ר
  • מלח
  • מעט מים
  • שמן

 

לסלט:

  • 2 עגבניות
  • בצל סגול
  • כוסברה
  • שום
  • מלח, פלפל
  • שמן זית

אופן הכנה:

1. מניחים את התבלינים היבשים במחבת יבשה וקולים קלות במשך מספר דקות, מעבירים לקערה.

2. בסיר רחב מחממים את השמן וכשהוא חם דיו מטגנים בו את השום, הבצל, הג’ינג’ר והפלפל החריף במשך כמה דקות. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים.

3. מוסיפים את תפוחי אדמה ומרסקים לתערובת גושית. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים. מקררים מעט. מערבבים את חומרי הבלילה לתערובת חלקה.

4. צרים כדורים גדולים מתערובת תפוחי האדמה.

5. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים כדור תפוחי אדמה בבלילה ומכניסים לשמן העמוק. מטגנים עד להזהבה. מגישים עם צ’אטני כוסברה.

הצ’אטני:

במעבד מזון טוחנים כוסברה, שום, בצל, פלפל ירוק חריף, ג’ינג’ר, מלח, פלפל מים ומעט שמן עד לקבלת מחית חלקה.

הסלט:

קוצצים את כל המרכיבים, מערבבים יחד. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומגישים לצד גבינת שמנת.