תפוחי אדמה צלויים עם פטריות ועשבים טריים

עד שעה

חומרים:

6 תפו״א

2 בטטות סגולות

חבילת פטריות ירדן

חבילת פטריות מלך היער

פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

מלח גס

4 כפות שמן זית

3 גבעולי טימין טרי

מטבל ירוקים:

¼ כוס עלי בזיליקום

¼ כוס פטרוזיליה

2 גבעולי בצל ירוק

2 שיני שום

½ פלפל צ’ילי ירוק

¼ כוס שמן זית

גרידה מ-1/2 לימון

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

אופן הכנה:

4-6 מנות

הכנת המטבל:

מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון למשך 2-3 פולסים. עוצרים, טועמים ומתקנים תיבול.

הכנה תפוחי אדמה ופטריות:

1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם הקליפה כ-10 דקות. מסננים מהמים ומקררים מעט.

2. פורסים את פטריות מלך היער לאורכן ל-3 פרוסות. צורבים קלות במחבת לקבלת גוון זהוב.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות.

4. חותכים לקוביות גסות את הבטטות ותפוחי האדמה ומניחים בקערה יחד עם הפטריות, מתבלים בשמן זית, פלפל, מלח וטימין.

5. מכניסים לתנור ל-12-15 דקות לקבלת גוון זהוב.

6. מגישים לצד מטבל הירוקים.

גודל פונט
ניגודיות