תפוח אדמה קווץ’

עד שעה

חומרים:

  • 6 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
  • מטחנה מלח ים
  • מטחנה פלפל ארבע עונות
  • 1/4 צרור טימין טרי
  • תרסיס שמן זית

אופן הכנה:

1. בסיר גדול ועמוק מרתיחים כ-3 ליטר מים עם מלח ים ומכניסים את התפוח אדמה.
2. מכניסים מזלג אחרי כבערך 20 דקות ומוודאים שהמזלג נכנס בקלות אך לא מפורר את התפוח אדמה כמו בפירה.
3. על תבנית אפיה עם נייר אפיה מניחים את התפוח אדמה במרחק זה מזה.
4. בעזרת כוס, צנצנת או מצקת ממתכת מועכים כל תפוח אדמה בנפרד.
5. מתבלים ומרססים המון שמן זית על כל אחד מתפוחי האדמה. מוסיפים מלח ים, טימין ופלפל ארבע עונות בנדיבות.
6. מחממים תנור ל-190 מעלות ומבשלים כ-20 דקות עד שמשחים.