אורז יסמין ירוק

עד שעה

חומרים:

1 גבעול סלרי טרי קצוץ דק, את העלים לקצוץ בנפרד ולהניח בצד

1 בצל ירוק קצוץ דק, ללא החלק הקשה

1 בצל לבן קצוץ דק

1 כוס אפונת גינה

1 כוס פול ירוק- במידה ויש יש טרי

חופן זעתר טרי קצוץ דק

חופן שמיר טרי קצוץ דק

חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

חופן כוסברה טרייה קצוצה

חופן בזיליקום טרי קצוץ דק

1 זוקיני מקולף קצוץ דק – במידה ואין זוקיני ניתן להחליף ב-2 קישואים קטנים

1/2 1 כוס אורז יסמין, שטוף היטב ומסונן

1 כפית טימין יבש

1 כפית פטרוזיליה יבשה

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

אופן הכנה:

  1. מטגנים בסיר רחב ושטוח את הבצל הלבן יחד עם הסלרי עד שהבצל הופך שקוף.
  2. מוסיפים את הזוקיני, הפול והאפונה תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את כל הירוקים והתבלינים למעט המלח. במידת הצורך מוסיפים שמן זית.
  4. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ-20 דקות נוספות עד שיש חורים באורז.
    (לא לפתוח את הסיר לפני שרואים מעט חורים באורז, עדיף לבשל עם מכסה שקוף).
  6. מכבים את האש ומערבבים עם כף עץ ערבוב מלא. סוגרים את המכסה כ-7 דקות.

הטיפ של מימון:

במידה ורוצים שהאורז יהיה מעט מתוק ניתן להוסיף כחצי כוס חמוציות או צימוקים.