1. בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית או חמאה. מוסיפים את האורז ומערבבים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים עם מכסה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את האורז סגור למשך 5 דקות נוספות.
3. בינתיים קולים על מחבת את השקדים השלמים עד שהם מפיצים ריח של קלייה בבית. מוציאים לקרש חיתוך וממתינים שהם יתקררו. קוצצים גס.
4. באותה מחבת מטגנים ביחד את הצנוברים והאוכמניות, תוך כדי ערבוב, במשך 3 דקות. מתבלים בקינמון ומלח.
5. מוסיפים את השקדים הקצוצים, הצנוברים והאוכמניות לאורז ומערבבים היטב.