אורז פרסי עם פול ותבלינים

חומרים:

1 בצל בינוני קצוץ

4 כפות שמן זית

1 שקית (800 גרם)  פול שלם קפוא

1 כפית צ’ילי גרוס תבליני מימון

1/4 כפית כורכום תבליני מימון

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כוסות אורז (בסמטי או יסמין)

4 כוסות (960 מ”ל) מים

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

חופן עלי נענע

מיץ מחצי לימון

לקישוט:

מעט צ’ילי גרוס

נענע

פול שנשאר

אופן הכנה:

  1. יוצקים את שמן הזית למחבת או סיר בינוני שטוח ומטגנים קלות את הבצל עד לריכוך.
  2. מוסיפים את הפול. (אין צורך להפשיר) מערבבים וממשיכים לטגן למשך 4 דקות עד שהפול מפשיר.
  3. מוסיפים את הצ’ילי, הכורכום, המלח והפלפל ומערבבים.
  4. מוסיפים לסיר מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את להבת הכיריים, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים למשך 10 דקות.
  6. מכבים את הכיריים, פותחים את המכסה ומערבבים מעט את האורז בעזרת מזלג כדי לפתוח אותו.
  7. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע ומיץ הלימון ומערבבים.
  8. מקשטים עם נענע, פול וצ’ילי גרוס ומגישים.

 

 

 

מתכון וצילום: שני סנדרס