1 כפית כורכום או קורט חוטי זעפרן תבליני מימון מושרים ב-1/4 כוס מים חמים
1 כפית (8-10 יחידות) גרגרי פלפל אנגלי תבליני מימון
1/2 צרור פטרוזיליה+1/2 צרור שמיר, קצוצים דק
פלפל שחור טחון טרי תבליני מימון
מלח
אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר בגודל בינוני ומתבלים בכף מלח.
מוסיפים את האורז ומבשלים במים, כמו שמבשלים פסטה, בערך 4 דקות (3/4 בישול). מסננים ומעבירים לקערה.
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, בשכבה אחת, ומטגנים עד להזהבה יפה בערך 5 דקות. בוחשים פנימה את הכורכום (בלי להזיז את התפודים) או את הזעפרן עם מי ההשריה.
שמים בקערה את האורז המבושל, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועשבי התיבול הקצוצים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
מניחים את האורז על תפוחי האדמה.
שופכים פנימה 3/4 כוס מים רותחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 25 דקות, עד שהאורז מוכן.