4-6 מנות
3 ק״ג אסאדו טרי חתוך ליחידות בגודל: 10 ס״מ. (מבקשים מהקצב שיחתוך את האסאדו לאורך העצם שיש לו פסים של עצם ועליה בשר.)
1 כף שמן זית
מלח ים מטחנה
פלפל 4 עונות מטחנה
1 גבעול רוזמרין
3 גבעולי טימין
2 גבעולי מרווה
4 גבעולי זעתר טרי
4-5 תפוחי עץ גרני סמית קלופים
למטבל:
1/2 צרור עלי ארוגולה
1/2 צרור כוסברה
1 שן שום
פלפל צ׳ילי
1/2 כפית מלח ים מטחנה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
1/2 לימון סחוט
1 כף חומץ בן יין
1/4 כוס שמן זית
צליית הבשר:
1.מחממים תנור ל-150 מעלות.
2.מושחים את חתיכות הבשר בשמן זית, מפזרים את עשבי התיבול, מלח ים ופלפל ארבע עונות.
3.מניחים את הבשר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4.מניחים נייר אפייה על הבשר ומכניסים לתנור ל-3 שעות.
5.מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות, מוסיפים שישיות תפוחי עץ לצד הבשר בתבנית, מערבבים מעט עם הרוטב שנוצר וממשיכים לאפות לפחות עוד שעתיים עד שהתפוחים משחימים ומתקרמלים.
הכנת המטבל:
6.קוצצים ביד או במעבד מזון לתערובת קצוצה גס את כל המרכיבים.
מגישים לצד הבשר.
הצעת הגשה:
7.פורסים את הבשר, מגישים עם תפוחי עץ ומתבל בצד.