מצרכים:
לרוטב:
1. מחממים סיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה.
2. מוסיפים את השמן והבצל הפרוס ומטגנים מעל להבה גבוהה, עד שהבצל מתרכך.
3. מוסיפים את השום הכתוש ואת הרסק ומערבבים יחד כחצי דקה.
4. מוסיפים את המים ובוחשים היטב, ואז מוסיפים את הכמון, הסוכר והפפריקה.
5. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואז מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה 30-40 דקות עד שהטעמים מתמזגים. מדי פעם מציצים לסיר ואם רואים שהרוטב מתייבש מוסיפים עוד מים.
6. לוקחים כמות נדיבה מהמילוי, מכדררים לצורת קציצה ודוחסים היטב לכל אחד מתחתיות הארטישוקים.
7. ממקמים את התחתיות הממולאות בסיר עם הרוטב (המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה הקציצה) ומבשלים על אש קטנה במשך 45-50 דקות בכיסוי חלקי,עד שהארטישוק מתרכך (סכין שמחדירים לתחתית צריכה להיכנס ולצאת בקלות) והקציצה התבשלה.
8. מדי פעם מרטיבים את הקציצות בנוזלי הבישול ואם צריך מוסיפים עוד מים.
9. מניחים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה והבהרט. מוסיפים את הבצל הסחוט וקמח התירס, מתבלים במלח ולשים היטב במשך דקה.