חומרים:
חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון
3 בצלים קצוצים דק דק
מעט שמן לטיגון
1 כפית כמון
כפית מלח.
כפית פלפל גרוס
50 גרם צנוברים
חלמון ביצה
שומשום
טחינה לבנה:
כוס טחינה גולמית
2 שיני שום מיץ מלימון
1 כוס מים קרים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
אופן הכנה:
- במחבת רחבה, טגנו בצל עד להזהבה, תבלו במלח ופלפל .
- הוסיפו את הבשר פוררו וערבבו היטב.
- הוסיפו התבלינים והצנוברים, טגנו עוד כחמש דקות וכבו את האש לצינון.
- פתחו הבצק ומלאו בתערובת.
- קפלו הבצק וצרו רולדה ארוכה חרצו קלות בסכין על גבי הרולדה.
- מרחו חלמון פזרו שומשום והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אפו כ-25 דקות, עד להזהבה יפה. לאחר צנון קל, ניתן לפרוס הרולדה.
הטחינה:
- בעזרת מוט בלנדר – טוחנים את כל המרכיבים יחד לטחינה דלילה יותר ניתן להוסיף עוד מים קרים לקבלת המרקם הרצוי.
- לטחינה ירוקה – מוסיפים צרור עלי כוסברה קצוץ גס
אהבת? שתף/י עם החברים והמשפחה