בנטאז’ פרגיות

חומרים:

5 תפוחי אדמה אדומים

1/2 ק”ג פרגיות טחון גס

1 קופסת פטריות טריות קצוצות דק

1/2 בצל לבן

2 ביצים

3 כפות קמח מצות

1/2 צרור פטרוזיליה

1 כף רסק עגבניות

1 כפית תערובת תיבול לפרגיות תבליני מימון

1 כפית פפריקה מתוקה תבליני מימון

1 כפית כורכום תבליני מימון

1/2 כפית פלפל שחור טחון תבליני מימון

1 כפית תיבול על האש תבליני מימון

1 כפית ראס אל חנות תבליני מימון

אופן הכנה:

1.מרתיחים בסיר עם מים את תפוחי האדמה, כשזה רך, מועכים לכדי פירה מוסיפים את המלח, פפריקה ופלפל שחור ונותנים לזה להתקרר.
2.מטגנים במחבת את הבצל עד שהוא מזהיב ומוסיפים את הפרגיות, פטריות והפטרוזיליה לאחר השחמה מוסיפים את כל יתר התבלינים.
3.לוקחים ביד רטובה קצת מהפירה שהכנו, משטחים אותו על כף היד וממלאים כף מהתערובת של הפרגיות. יוצרים כדור ומגלגלים.
4.שמים בצלחת קמח מצה וצלחת נוספת עם ביצה טרופה, מלח וכף רסק עגבניות.
5.מכניסים את הקציצות לקמח מצה לאחר מכן לביצה ומטגנים במחבת משני הצדדים עד להזהבה.

 

 

 

מתכון וצילום: רותם שואן