דג אפוי בתערובת עשבי תיבול

עד שעה

חומרים:

  • דגים שלמים טריים (למשל: לברק, מוסר, פורל) במשקל 500-600 גרם, מנוקים היטב מקשקשים 4
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית בזיליקום מיובש
  • כפית טימין מיובש
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • כפית פטרוזיליה מיובשת
  • 1/2 כפית שמיר מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1-2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
  • 1-2 שומרים יפים, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ
  • 1 לימון, חתוך לפרוסות דקות

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את שמן הזית עם התבלינים המיובשים ומלח ופלפל.
  3. בקערה שמים את פרוסות הכרישה והשומר, מוסיפים 1/2 מתערובת העשבים ומערבבים.
  4. משטחים על תבנית עם נייר אפייה.
  5. מעל מניחים את הדגם השלמים – בעזרת סכין יוצרים 2-3 חרכים בכל צד של הדג ומושחים בתערובת התבלינים.
    בבטן הדגים מניחים את פרוסות הלימון.
  6. אופים 25-35 דקות או עד שהדגים עשוי לחלוטין.
  7. מגישים למרכז השולחן.