דג מרוקאי עם ניוקי

חומרים:

5-6 מנות בר ים פרוס/אמנון/סלמון/טונה

1 ראש שום קלוף

1 פלפל אדום פרוס לרצועות

2 יח׳ פלפל צ׳ילי חריף

4 יח׳ פלפל מתוק יבש

1 כוס עגבניות שרי חצויות

1 צרור כוסברה קצוץ

2 כפות פפריקה מתוקה בשמן

1/2 כפית כורכום

1 כפית מלאה מלח הימלאיה דק (לפי טעם אישי)

1/4 כוס שמן חמניות

1/4 כוס שמן זית

250 גרם ניוקי

אופן הכנה:

  1. ממליחים במלח גס לחצי שעה את נתחי הדג (סלמון אין צורך) ושוטפים היטב.
  2. בסיר רחב מניחים שום, פלפלים, עגבניות, כוסברה ושמנים.
  3. מטגנים קלות ומוסיפים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה.
  4. מתבלים בפפריקה מתוקה, כורכום ומלח ומערבבים היטב כ-2 דקות.
  5. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
  6. מבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה ומוסיפים את נתחי הדג.
  7. מבשלים כ-20 דקות עם מכסה סגור על להבה בינונית.
  8. מרתיחים את הניוקי לפי הוראות היצרן ומעבירים לסיר הדגים.
  9. מוסיפים את יתרת הכוסברה ומבשלים עוד כ-5 דקות.