דג שלם עטוף במלח

עד שעה

חומרים:

דג ים שלם במשקל 1.5 ק״ג

2 ק״ג מלח גס

4 חלבונים

4 כפות מים

טימין תבליני מימון

פטרוזיליה תבליני מימון

פלפל צ’ילי

לימון פרוס

4 שיני שום פרוסות

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות

2. ממערבבים את החלבונים, מים ומלח בהדרגה לתערובת אחידה.

3. ממלאים את הבטן בטימין, פרוסות לימון, שום פרוס ופלפל צ’ילי.

4. מניחים את תערובת המלח על נייר אפייה ועליו מניחים את הדג, מהדקים את תערובת המלח על הדג וסוגרים מכל הכיוונים.

5. מכניסים לתנור ל-45 דקות אפייה.

6. מוציאים את התבנית מהתנור, שוברים את המלח, מסירים את העור ומגישים לשולחן.

הטיפ של תבליני מימון!
המלח שעוטף את הדג משמש כמעין טאבון.
נהוג להכין מדג שלם, לא פותחים אותו ולא מנקים את הקשקשים כדי שהמלח לא יחדור את העור.
אפייה: 30 דקות לכל 1 ק”ג דג.