דלעת ממולאת אורז ועשבי תיבול

חומרים:

1 יח׳ מיני דלעת

2 כוסות אורז יסמין

1/4 צרור כוסברה קצוץ

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 צרור נענע קצוץ

2 כפות שמיר קצוץ

3 כפות חמוציות

כוס אפונה ירוקה קפואה

3 גזרים מגורדים

3 כפות צנוברים מימונס

4 כפות שמן זית

2 כפות סילאן טבעי

1/2 כפית קינמון טחון

1 כפית שטוחה פלפל לבן

1 כפית גדושה מלח (לפי טעם אישי)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
  2. חותכים את החלק העליון של הדלעת ומרוקנים את התוכן.
  3. מניחים את הדלעת והמכסה שחתכנו ומזלפים מעט שמן זית. מברישים מחוץ ובתוך הדלעת.
  4. מכניסים לתנור ל 25 דקות.
  5. מרתיחים סיר עם מים (כמו לפסטה) ומוסיפים כפית מלח.
  6. מוסיפים לסיר את האורז ומבשלים כ-10 דקות ומסננים.
  7. בקערה מניחים את האורז המסונן ומוסיפים ירק קצוץ, חמוציות, גזר, צנוברים ואת התבלינים והשמן ומערבבים היטב.
  8. מוציאים את הדלעת מהתנור, ממלאים בתערובת האורז ומפזרים מסביב את כל האורז שנותר.
  9. מכסים את הדלעת במכסה.
  10. מוסיפים חצי כוס מים רותחים לתבנית.
  11. מכסים בנייר אפייה רטוב ורדיד אלומיניום.
  12. מחזירים את התבנית לתנור לעוד 45 דקות.
  13. מסירים את הניירות וצולים עוד 10 דקות.