דלעת ערמונים ממולאת בבשר בקר טחון, פטריות וערמונים
חומרים:
- 3 כפות שמן זית
- 3 יח’ דלעת, חצויות לחצי ומרוקנות
- 1/2 1 כפית צ’ילי גרוס מטחנה
- 1 כף שטוחה טימין יבש
- 1 כפית שטוחה בהרט
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כפית שטוחה פלפל ארבע עונות מטחנה
- 1 כף שטוחה של סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף סילאן טבעי
- חופן שקדים פרוסות
- 5 גבעולים טימין טרי
- 1 כפית שטוחה שום גבישי
- 1/2 קילו (500 גרם) בשר טחון טרי
- 4 פטריות שמפיניון טריות בינוניות חתוכות לרבעים ואז לפרוסות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 חבילת ערמונים קלופים בוואקום
אופן הכנה:
- מחממים תנור על 200 מעלות.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה ומפזרים עליה מלח גס בכמות נדיבה. על המלח מניחים את הדלעת והערמונים (יש ליישר את תחתיות הדלעת שאינם עומדים ישר על התבנית).
- מתבלים את הדלעת והערמונים בצ’ילי, שמן זית, סילאן, טימין יבש (חצי מהכמות) ומלח גס.
- מכניסים לתנור לחצי שעה בערך- עד שהדלעת מתרככת.
- במחבת עם שמן זית מקפיצים את הפטריות עד התאדות הנוזלים.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים את הבשר (במידת הצורך מוסיפים גם שמן זית).
- לתוך המחבת מוסיפים:שום גבישי, סוכר, מלח, אגוז מוסקט ופלפל ארבע עונות גרוס.
- מוסיפים את השקדים תוך כדי ערבוב.
- חוצים את הערמונים ומוסיפים אותם לתערובת.
- מחלקים את התערובת באופן שווה בין כל החצאים .
- על כל דלעת חצויה מוסיפיםאת הסילאן, הטחינה הגולמית וקצת שמן זית .
- מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות (בצמוד להגשה).
אהבת? שתף/י עם החברים והמשפחה