- ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מכניסים פנימה את העדשים ומבשלים 10 דקות, מסננים ומניחים בצד.
- מחממים סיר שטוח ורחב עם שמן זית, מזהיבים את הבצל, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים, מבשלים 8 דקות, עד שהפטריות משחימות.
- מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
- חוצים כל פיתה לחצי וממלאים בתערובת עדשים.
צלייה במחבת:
- מחממים מחבת על להבה בינונית, יוצקים שתי כפות שמן זית, מניחים את הפיתות, הופכים את הפיתות כשהן מזהיבות.
אפייה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את חצאי הפיתות במעט שמן זית. מכניסים לתנור ל-10 דקות.
הצעת הגשה:
מגישים את המנה לצד טחינה, סחוג, סלט עגבניות קצוץ עם פטרוזיליה.