חלת פיצה

עד שעה

חומרים:

(ל-2 חלות של 3):

500 גרם קמח לבן (עדיף קמח חלה), מנופה

1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים

3 כפות סוכר לבן

1 ו-1/4 כוסות (300 מ”ל) מים קרים

1/4 כוס (50 מ”ל) שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית אורגנו

1/2 כפית בזיליקום

1 ביצה L – להברשה

1 כפית שום גבישי, לפיזור מעל

למילוי:

1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן

2 כפות רסק עגבניות

1 כוס זיתים שחורים או ירוקים פרוסים לטבעות

200 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי החלה פרט לביצה ולשום. מקפידים שהמלח יהיה אחרון ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.

2.  מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים במשקלם ומכדררים לכדור עם חלק עליון חלק. מניחים על השיש, מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.

3. מרדדים עם היד כל כדור בצק למעין פיתה ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.

4.  יוצרים מכל רולדה רצועה ארוכה באורך 40 ס”מ בערך ומרדדים עם מערוך לצורת מלבן ארוך. פשוט מרדדים את הרצועה שתהיה שטוחה.

5.  מערבבים את רוטב העגבניות עם רסק על מנת לייצב קצת את הרוטב שלא יהיה נוזלי מדי.

6. מניחים באמצע הרצועה פס של רוטב עגבניות מעורבב עם רסק, מפזרים זיתים וגבינה צהובה וסוגרים את הקצוות של הבצק מעל. מהדקים היטב היטב. תיווצר לכם רצועה שמנמנה עם מילוי בפנים. בשלב הזה תהיו זהירים כדי שהמילוי לא יברח לגמרי (זה בסדר אם הוא קצת בורח בשלב הקליעה).

7.  חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.

8.  קולעים כל 3 רצועות לחלה ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה. מכסים וממתפיחים במשך 30 דקות בקיץ או 45 דקות בחורף.

9.  מברישים בביצה טרופה, מפזרים שום גבישי ומעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שהחלה זהובה.

הערות ושדרוגים
– במקום רוטב עגבניות אפשר לשים רוטב פסטו.
– במקום או בנוסף לזיתים אפשר לשים גרגירי תירס, קוביות בטטה רכות, חצילים קלויים, בצל מטוגן, פלפל קלויים ועוד.
– רוצים חלה טבעונית? ממירים את הביצה בציפוי בשמן זית עם מעט מייפל ומוותרים את הגבינה בתוך המילוי.
– כן, אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין בהיר/לבן ואפשר להמיר גם חצי לקמח כוסמין מלא.