חרוסת בריאות

כחצי שעה

חומרים:

1 תפוח עץ ירוק גרני סמית

250 גרם תמר מג’הול מגולען

150 גרם מיקס אגוזים (פקאן, אגוז מלך, שקדים, לוז)

1/2 כוס שומשום מלא קלוי / שומשום

1/2 כפית קינמון

¼ כפית הל

¼ כפית ג’ינג’ר

2 כפות סילאן

½ כוס יין אדום מתוק / מיץ ענבים טבעי

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. קולים את האגוזים כ-8 דקות, מניחים בצד לצינון.
  3. מקלפים את התפוח, מגררים על פומפייה בינונית.
  4. מניחים במעבד מזון: תמרים, יין, סילאן, תבלינים ומעבדים בפולסים. מוסיפים את האגוזים וממשיכים לעבד 2-3 פולסים נוספים.
  5. מערבבים את התמרים עם התפוחים ומאחסנים בצנצנת.

הטיפ של מימון!

ניתן לשמור במקרר את החרוסת עד 7 ימים.

ניתן להקפיא ולהפשיר במקרר.

במידה ונשאר לכם מהחורסת ואין לכם מה לעשות נין להוסיף כ-1/2 כוס אגוזים טחונים לערבב בתוך החרוסת, להניח במקרר עד שמקרר, מגלגלים לכדורים ומגלגלים בקוקוס.