טבעות בצל קריספיות

חומרים:

2 בצלים גדולים/3 בינוניים קלופים וחתוכים לטבעות רחבות.

 

לבלילת הציפוי:

1 כוס מלאה קמח (כוסות מדידה)

1/2 כוס קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כף תערובת תיבול לצ’יפס/גריל עוף

1/2 כפית שום גבישי

1/2 כפית פלפל לבן/שחור

1 כפית שטוחה של מלח דק הימלאיה

1 כוס מי סודה קרים במיוחד.

 

1 שקית פירורי פנקו לציפוי (300 גרם)

שמן לטיגון חצי עמוק

 

לרוטב:

1 כף גדושה של מיונז

2 כפיות קטשופ

1 כפית חרדל

1 כפית שטוחה סחוג

2 כפות מלפפון חמוץ קצוץ דק.

אופן הכנה:

  1. מניחים בקערה את מרכיבי הבלילה היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים מי סודה בהדרגה עד שמתקבלת בלילה חלקה במרקם טחינה סמיכה.
  3. מניחים את טבעות הבצל בתוך הבלילה ומוודאים שהטבעות מצופות היטב.
  4. מעבירים את הטבעות לפירורי הפנקו ומצפים היטב (ממש להצמיד עם הידיים).
  5. מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה עמוקה.
  6. מעבירים לרשת סינון בכדי לשמור על המרקם הקריספי.
  7. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הטבעות.

*מתכון של ענת אלישע