כדורי מנגולד עם עוף וזוקיני של איתי אדרי

חומרים:

2 חבילות עלי סלק מנגולד

1/2 קילו עוף טחון

2 יח’ זוקיני

2 בצלים

1 כרישה

ביצה

פטרוזיליה

1  כף גדושה רסק עגבניות

1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן

פלפל גרוס

1 כפית ראס אל חנות

1 כף כמון

1 כפית מלח

שמן זית

אופן הכנה:

  1.  קוצצים בצל אחד , מגרדים 2 זוקיני, קוצצים פטרוזיליה , שמים הכל בקערה יחד עם העוף הטחון וביצה אחת,
  2. מוסיפים לקערה: כפית ראס אל חנות, כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן, כף כמון, וכפית מלח מערבבים היטב ומכדררים כדורים
  3. חולטים את עלי הסלק 2 דק בסיר מים חמים ומעבירים למסננת , חותכים ריבוע ללא החלק הלבן של העלה, שיכיל את הכדור עוף , ועוטפים כדור אחר כדור.
  4. מכינים את הרוטב, בסיר רחב, שמים שמן זית, מעט פלפל גרוס, מוסיפים בצל קצוץ גס, כרישה קצוצה ומערבבים עד להזהבה קלה, מוסיפים כפית שטוחה כורכום, כף פפריקה מתוקה, כפית כמון, כף רסק, כפית מלח ומים עד גובה מחצית מהסיר, מביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הכדורים בצורה יפה שהפתח כלפי מטה, מנמיכים את האש לכ45 דק עד שעה בתאבון !!!!!!