כנאפה חגיגית במילוי חציל קלוי ובשר

עד שעה

חומרים:

300 גרם קדאיף טרי

3 כפות שמן זית

4 שיני שום

250 גרם בשר בקר טחון

1 בצל בינוני קצוץ

½ קישוא מגורר דק

½ כפית בהרט תבליני מימון

½ כפית מלח

1 חציל בלדי בינוני

1 כוס עגבניות שרי חצויות

2 כפות שמן זית

 

לקישוט:

שקדים שבורים גס

עלי טימין

אופן הכנה:

4-6 מנות

הכנת המילוי:

1. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים שום קצוץ, בהרט ומערבבים.

2. מוסיפים בשר טחון, מערבבים קלות 2-3 דקות ומוציאים לקערה.

3. שורפים את החציל על אש גלויה, מוציאים את התוכן ומניחים במסננת שיגיר נוזלים ויתקרר.

4. מחממים שמן זית, זורקים למחבת עגבניות שרי וצולים אותם 5 דקות עד שמתפרקות מעט.

הרכבת הכנאפה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בשר טחון עם קישוא מגורר דק.

3. ממלחים מעט את החציל הקלוי.

4. מערבבים בעדינות את הקדאיף עם שמן זית ומכסים במגבת לחה.

5. מהדקים היטב את הקדאיף לתבנית האפייה, כשכבה אחידה בגובה 1/2 ס״מ.

6. מניחים שכבת בשר טחון, מעליה חציל קלוי, ועגבניות שרי, מכסים בשכבת קדאיף, מהדקים בעדינות.

7. מפזרים שקדים ומעט מלח. מכניסים לתנור ל-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק.