חומרים:
1 כרובית בינונית
200 גרם בשר טחון
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
5 פטריות פורטבלו קצוצות
תפו״א קטן מבושל מגורר דק
1 כפית ראס אל חנות תבליני מימון
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
להגשה:
עגבניות מגוררות
רוטב להגשה:
צ’ילי ירוק
2 שיני שום
¼ צרור פטרוזיליה
½ כוס עלי בזיליקום
1 כפית מטחנה מלח ים תבליני מימון
¼ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
50 גרם שקדים
¼ כוס שמן זית
6-8 מנות
הכנת הרוטב:
1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון למעט שמן הזית.
2. מעבדים בפולסים לתערובת קצוצה – לא משחתית.
3. מוסיפים שמן זית ומערבבים, שומרים בצנצנת במקרר.
הכנת הכרובית:
1. שוטפים את הכרובית במים, לא מסירים עלים ירוקים חיצוניים.
2. ממלאים סיר גדול במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה.
3. מניחים את הכרובית במים ומכסים, מבשלים כ-8 דקות. מוציאים מהמים ומניחים לקירור.
הכנת המלית:
1. מזהיבים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים.
2. מוסיפים שום קצוץ, תבלינים ובשר טחון.
3. מערבבים דקה-שתיים. מניחים לקירור, מוסיפים תפו״א ומערבבים.
4. ממלאים את הכרובית בבשר ומהדקים, ממלאים את כל החריצים מכל הכיוונים.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות
6. מושחים את הכרובית בשמן זית ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהכרובית מזהיבה
7. מגישים לצד עגבניות מרוסקות צ’ילי ובזיליקום.