לביבות ערוק

חומרים:

תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ מהזן האדום) בקליפתם.

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ

חופן עלי נענע קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים

1 כף קמח לבן

1 כף פרורי לחם קריספ זהוב

1 כפית כמון

1 כפית שטוחה פלפל שחור/לבן

1 כפית שטוחה בהרט

1 כפית מלאה מלח הימלאיה דק של תבליני מימון (ניתן להוסיף לפי טעם אישי)

3 ביצים L

שמן לטיגון רדוד

אופן הכנה:

  1. מניחים תפוחי אדמה בסיר וממלאים מים לכיסוי מלא.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם כ-25 דק’.
  3. מסננים מהמים ומצננים.
  4. קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים במגרדת גסה.
  5. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים, קמח, פירורי לחם קריספ, ירק קצוץ ותבלינים.
  6. מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים.
  7. מערבבים עד הטמעה של הביצים.
  8. מחממים שמן לטיגון רדוד ויוצרים לביבות בעזרת כף ישירות לשמן.
  9. משטחים מעט ומטגנים עד הזהבה עמוקה משני הצדדים.
  10. מעבירים לרשת צינון או נייר סופג.
  11. מגישים לצד פיתות, חצילים, ביצים קשות, ירקות , עמבה טחינה וכו’

מתכון של ענת אלישע