לזניית גבינות

כשעתיים

חומרים:

מותאם לתבנית בגודל 20/30

1 חבילה עלי לזניה רסטרטו

1/2 כוס שמן זית

2 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות פולפה  רסטרטו

250 גרם גבינה בולגרית

250 גרם גבינת ריקוטה 5%

1 כוס גבינת קשקבל

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

כפית פפריקה מתוקה

קורט אורגנו

1 בצל בינוני קצוץ

אופן הכנה:

  1. רוטב העגבניות: מטגנים שיני שום קצוצות להזהבה, מוספים את קופסאות שימורי העגבניות ומבשלים לצמצום.
  2. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה ואורגנו.
  3. מערבבים בקערה את הגבינות ומתבלים בקורט מלח וקורט פלפל.
  4. מרכיבים את הלזניה: מסדרים בתחתית התבנית את דפי הלזניה.
  5. יוצקים מעל 1/3 מתערובת העגבניות והגבינות וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  6. מכסים את התבנית עם נייר אפייה ורדיד  אלומיניום ואופים כ-45 דקות.
  7. מורידים את הניירות ואופים 10 דקות נוספות.