לחמעג’ון

כשעתיים

חומרים:

לבצק:

1/2 ק”ג קמח לבן רב תכליתי

1 כף שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

1/4 כוס שמן

2 כוסות (480 מ”ל) מים פושרים

למלית הבשר:

300 גרם בשר בקר טחון

1 בצל בינוני

2 עגבניות בינוניות קלופות, קצוצות דק

1 שן שום כתושה

2 כפות רסק עגבניות

 1 כפית שטוחה בהרט

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה שום גבישי

1/4 כוס (60 מ”ל) מים

אופן הכנה:

(כ-10 פיתות קטנות)

הכנת הבצק:

  1. שמים בקערה אחת את כל החומרים היבשים.
  2. בקערה שנייה ממלאים את הנוזלים ומוסיפים לקערת היבשים בהדרגה. לשים.
  3. מניחים בצד להתפחה כשעה.
  4. יוצרים מהבצק כעשרה כדורים, משטחים כל כדור למעין פיתה ומניחים בצד להתפחה נוספת.

הכנת המלית:

  1. מערבבים יחד את כל המצרכים לעיסה אחידה, מוסיפים 1/4 כוס מים.
  2. מפזרים מעל כל פיתה כמות בינונית מהעיסה, משטחים אותה על הבצק בצורה אחידה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות תבנית עם נייר אפיה מעט משומן. (הכי טוב לשמן עם תרסיס).
  4. מכניסים לתנור כ-20 דקות עד להשחמה.

הטיפ של מימון:

ניתן להכין פחות פיתות וכך הפיתות יותר בצקתיות ותפוחות -תלוי במידת הבצק הרצויה.