מאפה פילו קראנץ׳ תרד וגבינות

חומרים:

 

18 עלי פילו

100 גרם חמאה מומסת

200 גרם עלי תרד טריים

150 גרם גבינה בולגרית מגורדת

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1 כפית תערובת תיבול טוסקנה תבליני מימון

1 כפית פלפל לבן של תבליני מימון

1 כפית מלח הימלאיה דק של תבליני מימון

1 כפית שום גבישי של תבליני מימון

אופן הכנה:

  1. על קרש חיתוך חותכים את התרד בצורה גסה ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את הגבינות והתבלינים ומערבבים היטב.
  3. על משטח העבודה מניחים דף פילו מורחים אותו בחמאה וחוזרים על פעולה זו שוב.
  4. מפזרים את המילוי על כל הדף ומניחים שוב שני דפים מרוחים בחמאה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת כך שיהיו לנו 2 שכבות של מילוי.
  5. מגלגלים את הדפים יחד עם המילוי לרצועה ארוכה. מורחים בחמאה וחוצים את הרצועה לכל אורכה.
  6. מתחילים ליצור קראנץ׳ משתי הרצועות שיצרנו. מגלגלים לשבלול ומעבירים לתבנית עגולה.
  7. חוזרים על הפעולה ומסדרים את הקראנץ׳ מסביב לשבלול שנוצר.
  8. במידה ונשארו גבינות מפזרים אותן מעל המאפה, מורחים בחמאה ומפזרים עוד קצת מהתערובת תיבול טוסקנה.
  9. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב מאוד.

התבלינים במתכון